Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Добрин Чайлев /ПП "Атака"/: Подготвяме програма и самостоятелна листа

Добрин Чайлев /ПП "Атака"/: Подготвяме програма и самостоятелна листа Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Добрин Чайлев е общински лидер на ПП Атака - Шумен. Единствен общински съветник от партията в местния парламент на Шумен за изтичащия мандат. Ето как оценява той работата си през последните 4 години:
 "Изразявам своята благодарност към служителите на община Шумен, които ми помагаха да изпълнявам своите задължения в пълен обем. Работих усилено за да бъда полезен на своите съграждани. Мои предложения и внесени докладни записки са:
2015 г. Да отпадне правото на общинските съветници да ползват безплатни пропуски за паркиране.
04/2016 г. Създаване на доброволни отряди по селата и звено Общинска полиция.
2016 г. Да отпадне такса паркинг за хора с увреждания, когато са заети всички останали обозначени за целта паркоместа.
2018-2019 г. Старите, забравени и неразбираеми турско-арабски имена на местности, да бъдат преведени и да получат своите благозвучни български такива. Прилагане на работещия модел от Стара Загора.
Мои декларации на вниманието на ОбС:
Да се обявим против санкциите срещу Русия. Да припомня, че точно заради тях, близо 700 шуменци загубиха работата си в КТА "Мадара".
2016-2018 - Промени в Наредба 1. Да се спре използването на технически средства за усилване на звука, които някои вероизповедания използват.
 2018 г. Да се обявим срещу приемането на т.нар. Истанбулска конвенция. Тази декларация бе причина за иницииране на обществен дебат в РБ "Стилиян Чилингиров".
 2019 - 10% от увеличеното ни възнаграждение да отива за благорворителни каузи.
Участвах активно в гражданската подписка срещу увеличаване цената на водата на шуменци, като от близо 6000 подписа, които предоставихме на кмета, събрах лично около 900. 
Гласувах винаги "за" за заделяне на 50% за нов жилищен фонд при продажба на общински жилища.
Подкрепих активно жителите на с.Вехтово, като запазихме от закриване детската градина в селото.
Гласувах "против" закриването на училището в с.Дибич, но управляващите го ликвидираха.
Като опозиция на управляващите, гласувах "против" бюджетите, предложени от кмета.
След като инициирах подписки с мои съграждани и подаване на сигнали повлиях за изграждането на нова детска площадка в междублоковото пространство между НУ "Княз Борис I" и МБАЛ Шумен.
Единствено аз не ставах прав при изпълнение на т.нар. химн на ЕС. Клетва за вярност към него не съм полагал. ЕС налага двойни стандарти във всички сфери на обществения живот, включително и върху качеството на храните в магазините на Шумен.
Относно предстоящите избори - към момента сме водили предварителни разговори единствено и само с г-н Митко Йоцов /представител за Шумен на ПП "Коалиция за Теб България". Подготвяме програма и самостоятелна листа с екип от личности, които са силно загрижени и готови да подобрят живота на своите съграждани. Казвам:"Не на страха!" Срещаме много хора, които изпитват страх да не загубят работата си, ако изразят публично своите проблеми и тревоги. Разбираме ги, но не ги оправдаваме. Както от години казваме, че за да се случи промяната, която всички очакваме, е необходима революция в съзнанието!"
 
 


Прочетете също
Top