Шумен  3 °CСъбота, 22- ри Февруари
USD  1.81079 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Доблестно! Ученик намери и върна 300 лева

Доблестно! Ученик намери и върна 300 лева Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Шумен

18-годишен ученик от СУ "Панайот Волов" намерил днес портмоне с 300 лева и го предал в полицията. Оттам пък, се погрижили да намерят бързо собственичката. Портфейлът с парите беше върнат на щастливката, която имала късмет изгубената вещ да бъде намерена от добър шуменец.
В голямото междучасие днес доблестният Ивелин Казаков отишъл да взема служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара до сградата на Радио Шумен забелязал червено дамско портмоне. Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума, веднага дошъл в РУ - Шумен, за да го предаде, разказват от полицията.
 "Дори не съм разбрала, че съм го изгубила. Благодаря на Ивелин, че го е намерил и го е предал в полицията", каза г-жа Вълчева. Бъдещият абитуриент обясни, че дори и за секунда не е мислил да задържи парите за себе си. "Две години поред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че  за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета", обясни момчето.
Инфо Шумен
 


Прочетете също
Top