Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Дипломат показва изложба от фотографии в Шумен

Дипломат показва изложба от фотографии в Шумен Източник: Снимка: НЧ "Добри Войников-1856"

Култура

Полският институт в София и Народно читалище „Добри Войников-1856” представят в Шумен фотографска изложба с творби на посланика на Република Полша у нас Н. Пр. Мачей Шимански, озаглавена „Цветовете на мъглата”.
Постерите с майсторски заснети от дипломата живописни мъгли бяха показани най-напред на моста пред НДК това лято. Сега снимките са подредени в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников”. Фотографията е хоби на посланик Шимански. Той снима предимно птици, които обича да наблюдава и го прави от близо 30 г. „А когато няма птици, снимам други неща, в това число и мъглата. Аз съм фотограф аматьор, а разликата между аматьора и професионалиста в тази област е много простичка. Професионалистът печели от това, което прави, а аматьорът плаща за хобито си”, споделя г-н Мачей Шимански в интервю за Diplomatic Spectrum. Автор е на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания, включително в сп. „Нешънъл Джеографик”.
На събитието ще присъстват кметът на община Шумен - г-н Любомир Христов, Негово превъзходителство Мачей Шимански, новият директор на Полския институт в София - г-жа Анна Опалинска.
Експозицията в Шумен се открива на 30 септември в 17.00 часа и ще остане до 16 октомври. Организира се от Полския институт в София и Народно читалище „Добри Войников” като продължение на културното сътрудничество, продължаващо повече от 15 години.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top