Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ДГ "Космонавт" празнува 40 години

ДГ "Космонавт" празнува 40 години Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Пълни четири десетилетия от създаването си отбелязва тази седмица любимата на хиляди шуменци ДГ "Космонавт". Няколко поколения от града са възпитавани от педагозите на забавачката. Децата, дори внуците на първите й посетители сега разчитат на учителите й.
"Помним миналото си, градим настоящето си и очертаваме бъдещето, защото само така можем да бъде отговорни, знаещи и можещи. Но най-голямото ни призвание е да се грижим за децата на Шумен, защото те са нашето бъдеще", казва директорът Дарина Димитрова. 
За юбилея малките възпитаници сътвориха истинска детска вселена от песни, танци и игри. Всяка група получи и изненада - пинята във формата на планета.

"Космическата седмица" стартира със среща на поколенията. Един от първите учители в детската градина Иванета Недялкова представи ситуация по приказката "Кравайчето" с децата от група "Палавници", като показа старите методи на обучение. Младото попълнение в екипа на детското заведение педагогът Мария Кръстева пък, впечатли колегите си с използването на интерактивните технологии в открит урок на тема "Играем, за да знаем" с децата от група"Пчеличка". И така "космическият колектив" продължава творчески напред за доброто на малки и големи шуменци.
Бъдете здрави и все така всеотдайни, пожелава ви Инфо Шумен!
 
 


Прочетете също
Top