Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Девет шуменски екипажа на надпреварата "Валерий Великов"

Девет шуменски екипажа на надпреварата "Валерий Великов" Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Рекорден интерес отчитат организаторите към 20-то издание на „Мемориал Валерий Великов“, което ще се проведе тази събота и неделя - 85 са заявките до последната минута за записване, от тях шуменските екипажи са 9. Състезателите от шуменския клуб „Стари столици“ са - Огнян Христов, Тихомир Тенев, Добромир Дочев, Красимир Кръстев, Иво Дечков, Добрин Борисов и Мартин Сурилов. Шуменската нишка се подсилва и от Христо Атанасов от Велики Преслав и шуменецът Христо Манолов, който е фаворит от две поредни издания на планинското изкачване с рекордно време.
Шуменската надпревара се очертава като най-посещаваната в страната, другите шест състезания в страната, привличат средно по 45 екипажа, отчете директорът на мемориала Димитър Георгиев.
При нас публиката, която плаща 5 лева вход, помага за по-ниските такси за участие на автомобилистите. "Лади"-те излизат на трасето срещу 50 лв., малко над 100 лв. плащат пилотите на най-мощните коли. Такива няма да липсват в тазгодишното състезание и публиката ще види Стефан Стоев с болид, 1700 кубика, истински претендент за първото място. Миналата година той е участвал, но возиото се повредило, коментираха организатори пред Инфо Шумен. Два автомобили-прототипи на Веселин Благов и Васко Въжаров също ще бъдат голяма атракция.


Организаторите са се погрижи и за сигурността на публиката - на мястото, където м.г. стана инцидент, сега ще има гумена бариера от 50 комплекта гуми. Подобни прегради има и на други места по трасето. 45 съдии и 35 охранители ще осигуряват безопасността.
За удобство на зрителите е осигурен безплатен транспорт в събота и неделя - автобус ще тръгва от входа на парк "Кьошкове" преди първия манш и между първия и втория манш, съобщиха организаторите.
55 купи ще спечелят участниците в различните класове и както Инфо Шумен писа, повечето от тях са уникати, изработени от стари авточасти от семейството на Валери Балабанов-Барни. Градоначалникът на Шумен Любомир Христов ще връчи Купата на кмета на най-добрия шуменец. "Успешен старт и безаварийно състезание", пожела той на организатори и състезатели.
 
 


Прочетете също
Top