Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Денят на спорта беше отбелязан с весел празник в „Арена Шумен”

Денят на спорта беше отбелязан с весел празник в „Арена Шумен” Източник: Община Шумен

Шумен

Спортен празник за децата на Шумен организираха Община Шумен и ЦПЛР-Ученическа спортна школа „Хан Крум” по повод Международния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт - 17 май.
Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела „много борбеност, мотивация за нови успехи и целеустременост по пътя, който са поели“. На събитието присъстваха Даниел Даулов, ст.  експерт „Спорт и младежки дейности“ и треньорите на спортните клубове в града.
Директорът на спортната школа Людмила Любенова благодари на екипа си, с който успешно се развива спорта в града. През всичките години Ученическа спортна школа „Хан Крум“ е била основен фактор за развитието на детско-юношеския спорт в града. Школата активно участва във всички състезания на ученическите спортни школи за  различните спортове и се представя  повече от достойно. От 1969 г. до днес Школата развива футбол, художествена гимнастика, лека атлетика, баскетбол, хандбал, волейбол, карате, шахмат и лечебна гимнастика. Учебно-тренировъчната дейност се осъществява благодарение на финансирането на Община Шумен, което позволява на децата да се занимават със спорт в свободното си време.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top