Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Децата от група „Калинка“ от ЦДГ „ Дружба“ в Шумен са безапелационни победители във викторина по пътна безопасност

Децата от група „Калинка“ от ЦДГ „ Дружба“ в Шумен са безапелационни победители във викторина по пътна безопасност Източник: МВР

Шумен

Децата от група „Калинка“ от ЦДГ „ Дружба“ в Шумен са безапелационни победители във викторина по пътна безопасност.  В присъствието на заместник- директора на областната дирекция комисар Кирил Кирилов , в оспорвана надпревара с отбори на родители, учители и  представителен отбор на ОДМВР- Шумен децата показаха завидни знания и спечелиха състезанието. Отговориха правилно на  всички въпроси, свързани с безопасно шофиране и пресичане. Заедно с инсп. Мирослав Миронов от Пътна полиция децата раздадоха на водачите листовки на участници в пътното движение, а след това участваха в открит урок по безопасно пресичане.
Викторината и открития урок по пътна безопасност са във връзка с обявения за Ден без загинали на пътя.  Пътната безопасност е споделена отговорност , затова нашите усилия са насочени към това да изградим навици и умения още от най-ранна детска възраст, да ги надграждаме и  затвърждаваме, обобщи директорът на ЦДГ „ Дружба“  д-р Анна Георгиева.  Приветствам целия екип на детската градина за усилията, които полага да учат децата да се пазят, да пресичат и да играят безопасно. Призовавам водачите да пазят живота и здравето на децата и всички участници в движението не само днес,  допълни комисар Кирил Кирилов. 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top