Шумен  17 °CВторник, 2- ри Юни
USD  1.75947 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Деца твориха мартеници в междучасията за Ангел

Деца твориха мартеници в междучасията за Ангел Източник: Снимка Инфо Шумен

Фото

Цял месец учениците от 4 "Г" клас на Трето ОУ "Димитър Благоев" в Шумен майсторили мартеници в междучасията, вместо да играят по коридорите на училището. Имали кауза, която си струвала - да помогнат на малкият Ангел Павлов от Шумен. Момченцето страда от хидроцефалия и детска церебрална парализа, а близките му събират средства за рехабилитация в Турция. 
В петък следобяд сърцатите момичета и момчета подредиха два щанда с мартеници във фоайето на читалище "Добри Войников-1856" и за отрицателно време успяха да съберат 140 лв. С тях бяха и родители, и класната им Татяна Костадинова, която ги поощрявала през цялото време.


Не за първи път четвъртокласниците правят базар с кауза. Преди Коледа с техни картички и играчки бил първият и тогава превели по банковата сметка на Ангел над 130 лв.

Идеята да подкрепят лечението на малкия шуменец пък, дошла от съученичката им Елена. Нейната майка е банков служител и детето разбрало, че в същия банков клон е разкрита дарителска сметка за Ангел. Така целият клас от 25 деца се обединил да помага на момченцето. Сега умуват и върху базар за Великден.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
2 юни - Ден на Ботев
Top