Шумен  2 °CВторник, 10- ти Декември
USD  1.76599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Деца се учиха на оцеляване в гората

Деца се учиха на оцеляване в гората Източник: Снимка: СИДП

Шумен

Деца и горски се учиха как се оцелява в гората. Днес новият урок беше подготвен от експертите на Североизточното държавно предприятие и Природния парк „Шуменско плато“ и се проведе в лесопарк „Кьошковете". Малчугани от занималните „Защо“ и „Патиланци“ се запознаха с необходимата екипировка, която туристите задължително трябва да имат и с основните правила за безопасни преходи в гората.

Представени бяха основните маршрути и карти на Шуменското плато, а децата демонстрираха знанията си от предишни уроци как се борави с открит огън и как трябва да се опазва природата от пожари и замърсяване.
Специално за урока от Североизточното държавно предприятие бяха осигурени палатки, които децата се научиха да разпъват сами, а експертите от Парка предоставиха раници и основната екипировка за туристически преходи.

Децата построиха колиба от клони заедно с горския инспектор на парка, като с това научиха още един начин за подслоняване в гората. Занятията с малки ентусиасти продължават до първия учебен ден.
 


Прочетете също
Top