Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Дариха руска литература на библиотеката

Дариха руска литература на библиотеката Източник: Снимка: РБ "Ст. Чилингиров"

Култура

40 тома руска литература получи като дарение Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” днес. На официално посещения в културния институт бе Ирина Борисовна Живихина,  директор на Руския културно-информационен център в София и ръководител на представителството на Россътрудничество в България. Живихина бе придружена от зам.-кмета по социална политика и здравеопазване на Шумен д-р Светлана Маркова. На работната среща с директора на библиотеката д-р Росица Добрева бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между Шуменската библиотека и сродни културни организации от Руската федерация.

При посещението си Живихина дари на библиотеката 40 тома руска художествена и отраслева литература. Дарението е в рамките на инициативата „Усъвършенстване на условията за разширяване присъствието на руския език и на образованието на руски език в чуждестранните държави”.
В отговор на жеста от името на екипа на Шуменската библиотека д-р Добрева дари издания на библиотеката, книги на шуменски автори и рекламни материали, представящи културно-историческото наследство на Шуменския край.
 
 


Прочетете също
Top