Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Читалища от Област Шумен, представиха дейности, финансирани от Национален фонд „Култура”

Читалища от Област Шумен, представиха дейности, финансирани от Национален фонд „Култура” Източник: Европа Директно - Шумен

Област

В празничните дни се състоя работна среща, организирана от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ и център „Европа директно“ – Шумен. Гост беше Емил Върбанов - старши експерт в НФК.
От 10-те общини в областта, подкрепените проекти от Национален фонд култура са от общините Шумен, Нови Пазар, Никола Козлево и Велики Преслав, което е положителен атестат за местните читалища. Шест читалищата от региона, спечелили и работещи по проекти присъстваха на работната среща.
 Очакванията от срещата бяха да се обмени опит и да се направят предложения за подобряване на предстоящи конкурсни процедури. Присъстващите споделиха идеите, които са разработили, представиха хода и етапите до които са стигнали, срещнатите трудности при реализацията, както и добрите практики и постижения. Всички се обединиха около мнението, че средствата, отпуснати от НФК за любителско творчество са съществена и навременна помощ за възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията. Бяха коментирани и предстоящи възможности за развитие на сектора чрез Националния план за възстановяване и устойчивост – част от инструмента „Следващо поколение ЕС“ (2021-2024 г.).
Публикацията е изготвена с подкрепата на център "Европа Директно" - Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top