Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

БСП спечели зам.председател на РИК-Шумен

БСП спечели зам.председател на РИК-Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Централната избирателна комисия избра състава на РИК-Шумен за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май и така сложи точка на спора за секретарското място между БСП и ДПС. От решението, което може да се нарече обаче Соломоновско, печелят и двете политически сили. Секретарското място е за предложения от движението адвокат Ахмед Джамбазов. Кандидатурата на БСП Нурай Герджикова пък, ще заеме зам.председателското място.
Вторият зам.председател на РИК-Шумен е Севдалина Герджикова, издигната от Обединените патриоти. С това решение отпада идеята на "Воля" зам.шеф на шуменската РИК да бъде Стоян Русев. Той е включен в състава като редови член.
Районната избирателна комисия ще бъде оглавена от представителя на ГЕРБ - Миглена Арсова, която беше единствено предложение по време на консултациите при областния управител проф.Стефан Желев.
Останалите членове до общо 15 са: Десислава Стоянова Василева, Виолета Русинова Вълчева, Иван Асенов Найденов, Карен Гарабед Гарабедян, Пламен Йорданов Недев, Марин Николов Зяпков, Мариела Любчева Великова, Дилян Росенов Нанев, Веселина Трендафилова Георгиева и Ана Иванова Калимарова.
Решението на ЦИК е от 4 април. То подлежи на обжалване чрез ЦИК пред Върховен административен съд в 3-дневен срок от обявяването му.
 
 
 


Прочетете също
Top