Шумен  11 °CНеделя, 29- ти Ноември
USD  1.64052 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

БСП: Изключихме Костов! Той: Лъжа е, нямат право!

БСП: Изключихме Костов!         Той: Лъжа е, нямат право! Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Изключихме Красимир Костов, уставът ни не позволява член на БСП да се регистрира срещу кандидат, издигнат и подкрепен от БСП. Това обяви днес общинският лидер на столетницата в Шумен Веселин Пенчев и изрично посочи: "От днес той не е член на БСП". Пред Инфо Шумен обаче, Красимир Костов, два мандата кмет на града и кандидат за трети, обяви, че това е лъжа и със същия успех могат да твърдят, че той е на Луната. 
Пенчев обясни пред журналисти, че изключването е станало на заседание на общинския съвет вечерта в сряда, на което Костов бил изслушан, а след това присъстващите гласували единодушно. Заседанието било специално по повод политическата обстановка и регистрацията на Костов за кандидат-кмет от партия "Български социалдемократи". Освен Костов, от БСП е изключен и д-р Янко Димов от Общинския съвет на партията, който е в кандидат-листата от съветници зад Костов, регистрирана също от "Български социалдемократи". Същата съдба може да споходи още 10 или 12 членове на БСП, които са в листата, каза Пенчев. Те обаче, могат да се отрегистрират. Някои вече казали, че ще го направят.
В брифинга участва и кандидатът на коалиция "БСП за България" независимият Венцислав Венков.Той припомни, че на общинската конференция на БСП гласовете Венков:Костов били 87:32.

Пред Инфо Шумен Костов коментира, че взетото решение за него и д-р Димов е "нищожно в уставен смисъл, такова може да се вземе само от основната партийна организация, само тя може да изключва". Поясни, че преди година и половина конгресът на БСП записал, че може да изключват общинските съвети, районните и националния съвет, но по-късно Софийски градски съд е отхвърлил този допълнителен запис. Затова е категоричен в свой стил: "Това са лъжи. Не съм изключен и не съм на Луната!". Коментира и че от БСП май не си познават членовете, защото в неговата листата има точно 21 социалисти, а не 10 - 12 или 15. "Някои хора ще се отрегистрират, има един случай, неиздържал на гаврата", коментира той и посочи Иванка Василева. Костов каза, че е отправил жалба до ОИК, в която посочва, че четирима души от БСП карат хора да се отрегистрират от листата му, а в отговор комисията е редно да ги предупреди.
 
 


Прочетете също
Top