Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

БСП иска нов избор на комисии

БСП иска нов избор на комисии

Шумен

Провеждане на нов избор на постоянни комисии, поиска на Консултативния съвет председателят на групата на БСП в Общински съвет-Шумен Веселин Пенчев. Той се аргументира с това, че има разлика между резултатите, отчетени на електронното табло по време на октомврийското заседание и разпечатките от гласуванията, които е получил в четвъртък. Пенчев е констатирал куриозни разминавания между двете, при които съветници от ВМРО са гласували за съветници от ДПС и обратно. Освен това някои съветници са гласували повече пъти от броя на членовете на дадена комисия.
Новоизбраният председател на Общинския съвет Красимир Минчев изрази учудване от ситуацията, защото не е възможна намеса в електронната система за гласуване. По този начин всяко едно гласуване на Общинския съвет може да бъде компрометирано, допълни Минчев и прие предложението до заседанието на 19 декември да направи проверка на избора на постоянни комисии и да докладва резултатите.

Докладната записка за нов избор на комисии ще бъде разгледана от съветниците веднага след три питания, внесени също от БСП. Предварителният дневен ред на декемврийското заседание на Общински съвет-Шумен съдържа цели 47 точки.
Редовното месечно заседание обаче може да завърши много бързо, ако се окаже, че изборът на постоянни комисии е незаконосъобразен. Това ще постави и въпроса за заплащането за заседанията на комисиите, на които ще са обсъждани докладните записки от дневния ред.
Независимо от това дали ще има нов избор на комисии или няма да има ситуацията показва, че е крайно наложително обновяване на електронната система на Общински съвет-Шумен.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top