Шумен  -3 °CСряда, 20- ти Януари
USD  1.61212 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Борислава Борисова: 200 деца ще получат подаръци за Коледа

Борислава Борисова: 200 деца ще получат подаръци за Коледа Източник: Инфо Шумен

Област

Борислава Борисова - регионален отговорник за Шуменска област на Сдружение „Операция Плюшено мече”. През последните години Сдружението организира в навечерието на Коледа кампании, при които дарители изпълняват желанията за подаръци на деца в неравностойно положение.
 
Г-жо Борисова, разкажете накратко как протича кампанията за набиране на подаръци за деца от социални институции, която реализирате?
- Тазгодишната ни кампания е към своя край. Всички индивидуални желания на децата са изпълнени. Дарители вече са ги заявили. Кампанията стартира на 1 ноември, а предаването на подаръците ще продължи до 9 декември.
В кампанията на „Операция Плюшено мече” са включени 200 деца от 12 институции в областта, намиращи се в Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Каспичан. Подаръците пристигат поетапно, разпределяме ги и ще ги разнесем по институциите между 15 декември и Коледа. А децата ще ги получат на коледните тържества.
Какви подаръци си пожелават децата от институциите?
- При по-малките дечица традиционно желанията са за играчки. В центровете за работа с деца със специфични образователни потребности има доста желания за интерактивни игри, които биха били много полезни. При по-големите вече имат желания за дрехи и обувки.

За коя година реализирате тази дарителска кампания?
- В Шуменска област се провежда за четвърти път. В национален план кампанията се провежда за 13-та година. Инициативата, която в началото е стартирала само с една институция в София, постепенно се разраства в останалите области.
Имахте ли някакви проблеми, породени от усложнената епидемична обстановка?
- Тази година предвиждахме, заради пандемията, да има отлив на дарители. Това не се случи. Изключително бързо реагираха дарителите ни. Дори по-бързо от обикновено те заявиха желанията на децата. Имахме притеснения да не се затворят някои институции и да не можем да разнесем подаръците, но за момента няма проблем с това, защото няма забрана да работят центровете за работа с деца. Разликата е, че тази година няма да присъстваме като доброволци на тържествата на децата, а техните възпитатели ще им раздадат подаръците.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top