Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Борислав Гуцанов от Шумен: БСП издига кандидати, които могат да обединят хората

Борислав Гуцанов от Шумен: БСП издига кандидати, които могат да обединят хората Източник: БСП

Политика

Г-н Гуцанов, решението на Националния съвет на БСП /НС/ за нова кандидатура за кандидат - кмет на Шумен бе посрещнато на нож от група местни социалисти. С решение бяха прекратени и правомощията на настоящото ръководство. След Вашето посещение днес успокоиха ли се страстите, има ли напрежение в общинската организация в Шумен?
Да, да,  разбира се , че се успокои ситуацията.  Вече е сформиран Предизборен щаб, който функционира. Така, че ще се получи това обединение, което е заявено от проф. Христов. Това беше и целта  БСП да издигне кандидатура, която да бъде подкрепена от всички партии в център ляво. И наистина такава беше идеята да заложим на надпартийна кандидатура.
Имате ли информация за проведеното снощи заседание от знакови лица в партията.?Научихме, че са взети „много важни решения в посока издигане като независими кандидати“ на социалисти, които не приемат решенията на централното ръководство?
Аз не зная кой къде и как се е събирал. И не ме интересува. Ние следваме точно принципите. Нещата са пределно ясни, защото тази партия е на повече от 130 години ,защото следва много ясни правила. Действията й са ясни. И не зная да има по-демократична партия от БСП. Когато нещата опрат до гласуване, в Устава много точно и ясно е посочено, кой и какви решения взима. И слава Богу, ние  държим на кандидатурата на проф. Христо Христов, защото може да се получи желаното обединение. Има ли гражданин на Шумен, на когото да му харесват резултатите от това управление? Има ли някой , който през последните години да не протестира срещу кражбите от политическа партия ГЕРБ. За съжаление малко са хората, които не смеят да коментират тези неща. ПП-ДБ излъгаха по брутален начин собствения си електорат, който гласува за тях, за да разформироват ГЕРБ, а на практика те се прегърнаха с тях. Направиха сватба под надзора на  ДПС. Така целта на БСП е да издигне такива кандидати, за да може да обедини всички хора . Убеден съм, че шуменци, ако искат сериозна промяна ще гласуват за нашия кандидат, проф. Христов. И това беше логиката на централното ръководство да вземе това решение.
Да, но посочения от ръководството кандидат бе определен от местни социалисти като „служебно назначен“.
 С риск да се повторя, нещата в Шумен ще се успокоят. БСП е един жив организъм. И естествено е да има различия, като в нормалния живот. Но когато става дума за Устав трябва да се придържаме към принципи, които са ясно и точно разчертани.
Кога ще бъде избрано новото ръководство на БСП Шумен, каквото решение взе НС?
Нека първо да минат местните избори, които чукат на вратата. И са много по-важни за всеки един шуменец. Да ги спечелим.  След това предстоят и вътрешно-партийните избори.
Кога да очакваме работната група, оторизирана от централното ръководство, да организира самата кампания за местния вот?
Спокойно. Ще дойде и тя. В Шумен  направихме необходимата организация.
Какви са мотивите отново да бъде издигнат като кандидат за кмет сегашния градоначалник на Нови пазар – Георги Георгиев?
Всеки един кмет, който е успешен, естествено че ще бъде подкрепен отново от БСП. Нормално и логично е.
Галина Ганева
 
 


Прочетете също
Top