Шумен  1 °CПон, 11- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Благотворително ревю и търг обединиха шуменци

Благотворително ревю и търг обединиха шуменци Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Близо 3 000 лв. събраха за два часа сърцати шуменци, гости на благотворителното ревю с изложба "Песента на розата". Както Инфо Шумен писа, всички тоалети - уникати и невероятните аксесоари към тях са излезли от ръцете и сърцето на талантливата Моника Господинова. Средствата вече са част от бюджета на Сдужение "Сияйна зора" за организиране на предстоящия XII Националeн конкурс "Неоткрити, красиви надежди" за хора с ментални увреждания.

Празникът, който роди доброта, беше организиран със специалната подкрепа на адвокат Ралица Тодорова и фирми съмишленици.
Колекция "Четирите стихии" от 15 рокли, в които изобилстваше от кристален тюл, органза, шифон и рисувана от дизайнерката коприна впечатли изключително публиката. След официалното представяне серията вече може да бъде продавана. Всяка дама може да купи рокля за себе си или да помогне на абитуриентка с финансови затруднения, оповестиха организаторите.
Бляскавите тоалети представиха ученички от гимназия "Нанчо Попович", които не за първи път помагат на "Сияйна зора". На сцената излязоха и манекени в инвалидни колички и показаха, че красотата и човешките възможности не познават граници. Веселка Кирова от Каспичан в безупречен тоалет в рисувана студена вълна и синът й получиха заслужени аплодисменти.

Гостите имаха възможност да наддават за уникати в благотворителен търг и постъпленията от него достигнаха 680 лв. Кукла Барби беше откупена за 60 лв. Кметът на Каспичан Милена Недева си тръгна с рисувана чанта от ековелур за 120 лв. Адвокат Тодорова стана собственик срещу 110 лв. на шал с дизайнерски изображения в цвета лидер на вечерта - червеното.

Дори мъжката половина от гостите стриктно беше спазила дрескода с алени вратовръзки и папийонки за радост на Моника, която сияеше в огнена рокля. Дизайнерката подари свои тоалети на фризьорката и стилиста-гримьор на манекените си. Още един подарък - томбола с атрактивни награди зарадва всички гости. Албена Неделчева, директор на СУ "Сава Доброплодни" и шефката на ДГ "Светулка" Надежда Минчева си тръгнаха с картини на млади художници. От брошки до стихосбирки спечелиха късметлии.
Забележителната изложбата на Моника, която беше част от вечерта, остава в Шумен и ценители ще могат да я разгледат до 26 април в Регионалната библиотека "Ст.Чилингиров". Половината от средствата от откупки също ще бъдат дарени на "Сияйна зора".

Гарант за прозрачност на благотворителното събитие стана комисия от нотариус Юлияна Вълчева, директорът на "Социално подпомагане" Мартина Драгнева и доц.Живко Жечев от Шуменския университет. А доброто настроение беше в ръцете на певиците Цвети Радойчева, шуменката Славея от "Гласът на България" и хориста Даниела Вичева.
"Да имаш голямо сърце не тежи, само помага", около тази максима на Хорхе Букай се обединиха гостите на благотворителната вечер. Мисия "Добро" в дарителския Шумен върви от десетилетия, "Песента на розата" продължава.
  
 
 


Прочетете също
Top