Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Библиотеката отваря без читалнята

Библиотеката отваря без читалнята Източник: Снимка: infoshumen.info

Култура

От 14 май Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” възобновява работата с читатели и традиционното си работно време – от 8:00 до 18:30 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 17:00 ч. в съботните дни. Работата си в събота библиотеката възобновява от 23 май.
С оглед необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, първоначално библиотеката възобновява основните читателски услуги – заемане и връщане на литература, осъществяване на библиографски справки, сканиране или ксерокопиране на притежавани от библиотеката издания, читателска регистрация.
Затворени за читателите засега остават читалните зали, включително детската читалня, отдел Краезнание и Дигиталното студио, както и читателските места за ползване на Интернет.
Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска; задължителна ще е дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката; в залите за заемане на литература за дома от възрастни ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, а в детската заемна – до 3-ма, като ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция.
Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 2 часа, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 20 минути. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. За възрастните читатели се осигурява и еднопосочно движение с отделен вход и изход и с отделни станции за връщане и заемане на литература.
От 14 май Шуменската библиотека възобновява и мобилната си услуга, свързана с разнос на книги по домовете на хора, които са с трайно или временно ограничена подвижност, като всяка заявка може да включва до три книги с тридесетдневен срок на връщане и с право на до три презаписвания. Справки за търсени заглавия и автори и заявки за услугата ще се приемат в отдел Заемна за възрастни на телефони: 0879 060 070 или 054/87 73 32, вътр. 103.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top