Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Базар за дрехи, бижута и книги отваря отново врати

Базар за дрехи, бижута и книги отваря отново врати Източник: Снимка: infoshumen.info

Обяви

В събота можете да участвате в мисията "Нов живот за старите дрехи" със свои вече ненужни тоалети, бижута или книги, които сте прочели и искате да поверите на друг. Поредната работилница за рециклиране на текстил /предходната беше през февруари/ е организирана от Общество 528 и Регионалната библиотека "Ст.Чилингиров". Започва в 10:30 ч. на 30 март, когато Пламена Стоянова ще ви научи как да си изработите еко и меко, калъфче за телефона. Организаторите молят да се запишете за участие на тел. 0899 952 459, защото местата в творческото ателие са ограничени.
След 11 ч. можете да се включите в базара за вещи. Ако искате да участвате, донесете ги в 9 ч. на доброволците. Ще получите личен номер за участие, ще изберете цени и ще етикетирате артикулите. В края на базара ще получите сума от продажбите и ще ви бъдат върнати непродадените. Вещите в базара трябва да са в отлично състояние и чисти.
Всеки може и да подари дрехи, стари копчета и платове, които ще бъдат изпратени за преработване от партньори-артисти, които рециклират текстилни отпадъци. Друга част ще бъдат преработвани в шуменските работилници. Целта е максимално голям обем отпадъчни материали да получат шанс за нов живот и да зарадват някого.
Работилниците за рециклиране се случват с помощ от Младежка банка Шумен, Сдружение "Алдора" и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по Програма "Младежка банка" с финансовата подкрепа на Фондация "Чарлз Стюарт Мот".
 
 


Прочетете също
Top