Шумен  17 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Баба си разпозна откраднатото магаре

Баба си разпозна откраднатото магаре Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Неизвестни крадци обраха три имота в шуменското село Кълново, като отмъкнаха магаре с каруца, за да превозят два казана за варене на ракия. Апашите отровиха и куче, за да не лае, докато те "работят". Ударът бил извършен в нощта срещу вторник, а в сряда, буквално по горещи следи, като казват полицаите, Марко бил открит и върнат на стопаните си.
Старото магаре било забелязано от униформените да стои самотно, вързано край село Янково. Като го видели, униформените веднага се досетили, че това е липсващият любимец на 80-годишния Васил Радев. Понеже дядото не бил в дома си, поканили съпругата му на разпознаване. Превозили я с патрулката до поляната да види дали това е тяхното животно.
Крадците са ползвали животинската тяга, за да могат да превозят два казана по 80 и 100 литра за изваряване на ракия, които откраднали от съседен имот на Димо Радев. От къщата му липсвало и кучето на семейството, но в сряда то също било открито. Било на 20 метра в пчелин и лежало мъртво. Най-вероятно е било отровено от крадците, коментират в с.Кълново.
 
 
 


Прочетете също
Top