Шумен  13 °CПон, 11- ти Ноември
USD  1.77142 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Автомобил от легло спечели детско рали

Автомобил от легло спечели детско рали Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Над 100 щури сладури от ДГ "Космонавт" и техните родители участваха в детско еко рали днес в центъра на Шумен. Най-интересни бяха колите-самоделки, изработени от сръчни бащи и дядовци, и на трасето излязоха всевъзможни модели. От картони, кашони, детски колички, цяла къщичка, положена на платформа... Най-оригинална беше кола от детско легло.

С нея се състезава принцеса Грета и семейство Атанас и Свилена Атанасови. Фамилията грабна Гран При и поля успеха с детско шампанско, както се полага в истинско рали. След финала шуменците издадоха пред Инфо Шумен, че шасито е от детско креватче, което случайно им попаднало. Таткото Атанас, който е участвал и в предходните две издания на ралито, се вдъхновил и бързо го превърнал в превозно средство.

Най-много участници застанаха на старта с тротинетки - 80 момичета и момчета, нахъсани за победа.

Според педагозите това е любимото средство за придвижване на децата до градината. С награда тротинетка си тръгна Стефан.

Журито раздаде десетки грамоти и отличия на ентусиазираните участници. То беше под вещото председателство на гл.инспектор Веселин Георгиев, началник сектор "Пътна полиция" към ОДМВР-Шумен.


Прочетете също
Top