Шумен  9 °CСряда, 14- ти Април
USD  1.63476 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Асоциацията по ВиК не одобри тегленето на заем от дружеството

Асоциацията по ВиК не одобри тегленето на заем от дружеството Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Общото събрание на Асоциацията по ВиК не даде съгласие „ВиК-Шумен“ да изтегли заем за съфинансиране на предвидените инвестиции за „Изграждане на ВиК-инфраструктура“ по ОП „Околна среда“. На заседанието, в което участват представители на всички 10 общини от областта, кметът на Каспичан Милена Недева гласува "въздържал се", а кметът на Шумен Любомир Христов обясни, че не е упълномощен от Общинския съвет да гласува по точката. Представителят на община Върбица гласува "против".
Двамата градоначалници обясниха, че са нужни повече пояснения, когато от общинските съвети се иска да вземат становища по толкова важни решения. Призивът към "ВиК" беше - "елате и го обяснете на сесия, за да не пада вината върху кметовете и съветниците". Недева се въздържа по всички точки от дневния ред на събранието. Обясни, че първо липсват обяснения и второ инвестициите, които ВиК предвижда да направи във водопроводната мрежа при тях през 2019 г., са два пъти по-малко от предходната. Ако се тегли кредит, сигурно съвсем ще намалеят.
На заседанието беше приета инвестиционната програма на "ВиК-Шумен за 2019 г., която е в размер на 660 000 лв. Одобрен бе и бюджетът на Асоциацията по ВиК - 42 857 лв. за настоящата година.
 
 


Прочетете също
Top