Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ансамбъл "Шумен" кани на концерт за юбилея си

Ансамбъл "Шумен" кани на концерт за юбилея си Източник: Снимка:Община Шумен

Култура

Концерт-спектакъл под надслов „Любили се, искали се…“ организира по повод 40 години от създаването си Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“. Той ще се състои на 20 юни, четвъртък, от 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ при вход свободен. Това съобщи  доц. Катя Кайрякова, главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъла.
В програмата почитателите на народните танци ще се насладят на премиерната постановка на ансамбъла по музика на Георги Андреев „Наигра ли са, любе ле“ и 15 произведения от всички етнографски области в страната. „За повечето от танцьорите, които са ученици, това ще е първо участие в голям спектакъл на сцена, защото съставът ни непрекъснато се подновява.

Това понякога ни затруднява, но нашата целта е преди всичко да възпитаме отношение у младите хора към българските традиции, любов към фолклора и ние го правим,“ каза Кайрякова. 
През своите 40 години ансамбъл „Шумен“ е радвал публика в целия свят.
Тази година изпълнителите-виртуози са поканени за участия в Южна Корея и Мексико. Ще изберат една от двете дестинации. Професионалистите радват ценители благодарение на финансиране от Община Шумен, получават подкрепа и от спонсори.
Иху! Още дълги години да ви има и да творите от сърце! 
 
 


Прочетете също
Top