Шумен  9 °CСряда, 14- ти Април
USD  1.63476 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Акция "пластмасови капачки" за лечение в Каспичан и Шумен

Акция "пластмасови капачки" за лечение в Каспичан и Шумен Източник: Снимка: Община Каспичан

Област

Ако искате да участвате в добро,  включете се в кампанията по събиране на пластмасови капачки на общините Каспичан и Шумен. С парите от тяхното рециклиране ще бъде закупена медицинска апаратура за лечение на деца. Идеята е до 11 април да се съберат колкото се може повече капачки, каквито всяко домакинство иначе изхвърля. С получените парични средства ще се свърши нещо много полезно - ще бъде закупена техника за най-голямото отделение по неонатология в Специализираната болница по гинекология «Проф. д-р. Димитър Стаматов»-Варна и за най-голямото отделение по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.
В центъра на община Каспичан, пред читалището, вече е поставено метално сърце, в което са пуснати първите капачки. "Нека подкрепим благородната инициатива! Молим да предавате по-големите количества в кашони или чували за улеснение при съхраняването", призовават от кметството. Администрацията ще съхранява събраните дарения и ще ги предаде на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“.
Община Шумен вече е поканила училища, детските градини и извънучилищните образователни институции да подкрепят инициативата. Специално изработени съдове за събиране ще бъдат поставени на различни места в Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които имат големи количества, могат да ги предават в двора на Дивизията /бившето военно поделение/ на централния вход, където има денонощна охрана.
Всичко събрано ще бъде транспортирано и предадено на организаторите на кампанията Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“.

 
 
 


Прочетете също
Top