Шумен  3 °CСъбота, 22- ри Февруари
USD  1.81079 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Адвокат Аспарухова - зам.шеф на местния парламент

Адвокат Аспарухова - зам.шеф на местния парламент Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Адвокат Ася Аспарухова от Местна коалиция ДБГ беше избрана днес на сесия за зам.председател на Общинския съвет на Шумен. Тя бе единственото предложение в сесийна зала, направи го колегата й Добромир Драев.
"За" гласуваха 28 от съветниците - подкрепиха я ГЕРБ, ДПС /без Метин Джамбазов, който гласува "въздържал се" б.а./, колегите й от Местна коалиция ДБГ, ВМРО, "Български социалдемократи" и "Демократична България". Групата на БСП не участва в гласуването, а съветникът им Митко Киров гласува "против", стана ясно от визуализацията на вота.

"Надявам се през следващите 4 години да работим успешно за развитието на Шумен, да загърбим разногласията помежду си и да работим заедно по проблемите на общината", беше лаконична след избора Аспарухова. Тя има един мандат като общински съветник в предишния местен парламент на Шумен. Завършила е "право" през 2006 г., има 12 г. стаж като адвокат в Шуменската адвокатска колегия. Изборът на зам.председател беше първа точка в дневния ред на днешната сесия. Заседанието продължава с избор състава на 10-те постянни комисия към Общинския съвет.
 


Прочетете също
Top