Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Адвокат Алтунян в кметската надпревара

Адвокат Алтунян в кметската надпревара Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Адвокат Артур Алтунян влиза в кметската надпревара за Шумен подкрепен от коалиция „Демократична България“. Той не членува в партия, има един мандат като общински съветник 2003-2007 г., когато бил пак от гражданската квота на „Гергьовден“. Днес кандидатурата му бе обявена пред журналисти, а при представянето присъстваха лидерът на ДСБ Васил Тодоров и председателят на "Да, България" д-р Пламен Петров. Алтунян каза, че днешният ден е празник за семейството му, защото имат първокласник и така учениците в дома им стават двама. Покрай това обаче призна, че за пореден път си задал въпроса - ще останат ли тук децата на Шумен?
Обясни, че е напълно уверен в крачката, която прави сега, преди не се чувствал подготвен. Според него ролята на Общинския съвет е много важна и водеща, а общинската администрация е изпълнител на взетите от ОбС решения. Идеята му е обаче и за засилване на контрола от страна на гражаданите. "Към революция не призоваваме, но трябва да вземат участие в по-голяма степен", каза Алтунян.
Подчерта, че ще се опират на "образовани съмишленици, експерти", непотърсени до момента. Алтунян обясни, че ще водят позитивна кампания и веднага даде пример, че няма да заиграва с популистки теми като водата. "Да, мръсна и скъпа е", каза той, но проблемът с водата не е само шуменски и държавата трябва да се намеси.
До седмица трябва да е готова листата с общински съветници на коалицията, а който от гражданите провява интерес е добре дошъл, каза Васил Тодоров.
 
 


Прочетете също
Top