Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

АБВ в преговори с БСП за местните избори

АБВ в преговори с БСП за местните избори Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

АБВ са водили разговори с общински съветници от БСП в Шумен във връзка с предстоящите местни избори. "Ако имаме общ кандидат за кмет с БСП, ще имаме и обща листа за съветници", обяви във вторник общинският лидер на шуменската структура Валентин Велев. Той обаче уточни, че при разговорите червените съветници са казали, че изчакват изборните процеси при тях да приключат, за да са наясно с номинациите и програмата на предстоящите избори. "Не е затворена вратата там и за следващи разговори", уточни Велев.
Каза, че са водени разговори и с други формации, но умишлено не ги упоменава. Причината: "Имаме колебливи отговори от тяхна страна". Велев подчерта, че АБВ е отворена и за широка коалиция, но ако "не сформираме такава, сме готови да се явим и самостоятелно на следващите избори". След средата на август отговорът за кандидат-кмет ще бъде ясен.
По думите на председателя на ПП АБВ Румен Петков, Шумен е един от регионите с висока степен на готовност за изборите. „И съм сигурен, че ще имаме добър резултат, защото ръководството ни има енергията, опита, знания за това“. Той уточни, че са готови за формиране на местни коалиции с много ясен лявоцентритски аспект и като първостепенни партньори на местните структури са препоръчали партиите от „Коалиция за България“. Бе категоричен: "Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа в местната власт за левицата от Освобождението на България до сега. Левицата няма нито един кмет на областен център. Затова първата ни политическа задача е укрепване участието на левицата в местното самоуправление, втората е да се постави основата на разделянето на ГЕРБ от държавата".
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top