Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

56 заявки за "Валерий Великов“, чистят трасето

56 заявки за "Валерий Великов“, чистят трасето Източник: Снимка: Фейсбук

Шумен


В дните преди автомобилното състезание Мемориал "Валерий Великов“ в Шумен започна почистването и измиването на трасето, по което ще се проведе надпреварата на 6 и 7 април, съобщават от общината. Участъкът е с дължина 3 350 м. Той започва от входа на парк „Кьошковете“ през местността „Хижата“ и продължава след вила „Пазачница“ в посока паметник „Създатели на българската държава“.
До момента 56 екипажа вече са заявили участие, записванията продължават. По традиция броят им скача в последните дни преди състезанието. Победителят от миналата година Христо Манолов, който постигна време 1:45.40 минути, вече е подал заявка за участие и през уикенда ще стане ясно дали неговият рекорд ще бъде подобрен.
Преди лъскането на трасето, участъкът за състезанието беше ремонтиран от работници от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, които запълниха и асфалтираха всички дупки. От двете страни на пътя се премахват треви, пръст, камъни, пясък и други инертни материали. Мемориал "Валерий Великов“ е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и интересът към състезанието винаги е голям.
 
 


Прочетете също
Top