Шумен  -3 °CСряда, 20- ти Януари
USD  1.61212 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

26 медици от детски заведения и училища помагат в борбата с COVID-19

26 медици от детски заведения и училища помагат в борбата с COVID-19 Източник: Снимка: Инфо Шумен

Шумен

Медицински сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от COVID-19 и за карантиниранe на контактните лица. Това съобщиха от Социалната дирекция на Община Шумен. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията. Те ще работят по този начин до 21 декември, докато яслите, детските градини и училищата са затворени.

Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в COVID секторите на „МБАЛ - Шумен” и КОЦ-Шумен, а един фелдшер дава дежурства в кабинета за неотложна помощ към Областната болница.
Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче”, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.
Част от медицинския персонал доскоро е бил в болнични за лечение от COVID-19 или под карантина заради контакти със заразени, но всички, които в момента са здрави и са в състояние да помогнат на колегите си, сe отзовават.
От общинската управа изказват благодарност на медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top