Шумен  4 °CСъбота, 17- ти Април
USD  1.63176 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

22 мобилни групи проверяват сигнали за изборни нарушения

22 мобилни групи проверяват сигнали за изборни нарушения Източник: Снимка: ОДМВР-Шумен

Избори

Повече от 400 униформени служители ще бдят за реда в изборния ден 27 октомври в Шуменско. От тях над 300 са от ОДМВР-Шумен, 28 са служителите на дирекция „Жандармерия” и 55 на Пожарната. Ще бъдат охранявани 312 избирателни секции - 302 стационарни и 10 подвижни.
На територията на област Шумен на разположение ще бъдат 22 мобилни групи, които ще работят по постъпили сигнали за нарушения, свързани с изборния процес. Това съобщи днес, дни преди вота директорът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.
По време на изборите полицейските служители ще бъдат вън от секциите, няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията. В ОДМВР Шумен и РУ Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районните избирателни комисии, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.
Открити са и денонощни телефонни линии - на 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено сигнали от граждани, съотносими към дейността на МВР. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.
 
 


Прочетете също
Top