Шумен  9 °CНеделя, 26- ти Март
USD  1.82022 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

20 престъпления са регистрирани при полицейската акция срещу битовата престъпност в Шуменско

20 престъпления са регистрирани при полицейската акция срещу битовата престъпност в Шуменско Източник: МВР

Област

20 са регистрираните престъпления на територията на ОДМВР- Шумен при проведената полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред. Образувани са 14 досъдебни и 6 бързи производства. Проверени са 419 моторни превозни средства на изградените контролно-пропускателни пунктове в областта, и 839 лица. Издирен е един, обявен за общодържавно издирване., Извършени са проверки в 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 5 автоморги, сервизи и депа за автомобили, 39 питейни заведения, 66 търговски обекти. Съставени са 72 акта за установени административни нарушения.
В хода на операцията в жилище, обитавано от 83-годишен мъж в село Избул е намерена и иззета пушка с неустановена марка и калибър. Полицейски служители от РУ- Велики Преслав намерили и иззели от частен дом в село Иваново незаконно притежавана ловна пушка, малокалибрен пистолет и 1450 боеприпаси. 

Над три кубика дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет са намерени и иззети от частен дом в село Преселка. От частен имот в село Пет могили са намерени и иззети дърва за огрев от вида червен дъб без документи, които доказват законния им произход. При проверка в Каспичан полицейски служители установили, че 33-годишен мъж от село Стоян Михайловски превозва в багажно отделение на лек автомобил „Алфа Ромео“ с шуменска регистрация около един кубик дърва за огрев – „габър“ без марка.  Образувани са досъдебни производства.

Около 4 кг тютюн без акцизен бандерол са намерени и иззети в хода на полицейската операция вчера. Металдетектор с неустановена марка и модел и обекти с вид на културно-исторически ценности са намерени и иззети от частен дом в село Вълнари, обитаван от 53-годишен мъж. Два металдетектора са намерени и иззети от частен дом в село Трем, обитаван от 38-годишен местен жител. След проверка в частен дом в село Средня полицейски служители от РУ- Шумен иззели металдетектор  и обекти от метал, с вид на културно-исторически ценности. Иззети са образувани са досъдебни производства.60 чиста маратонки, 29 тениски, 8 чифта дънки и други дрехи, с логото на известни търговски марки са намерени и  иззети от търговски обект на ул.“ Патриарх Евтимий“ в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 172 Б ал. 1 от НК.

Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Промяна в движението
Top