Шумен  13 °CПон, 23- ти Май
USD  1.84913 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на СИДП

20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на СИДП Източник: СИДП

Област

20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на СИДП. Те са обхванали 76 декара, като при една малка част /шест декара/ пожара е бил върхов. Огънят е обхванал 35 декара иглолистни гори и 26 декара широколистни. По-голямата част от пожарите са причинени от човешка небрежност и запалвания в горските територии или в близост до тях. 
Най-много пожари за 2021г. са регистрирани в ДЛС-Балчик – 5 на брой. По един е имало на територията на ДГС-Смядово, ДГС-Нови пазар, ДЛС-Черни Лом, ДГС-Търговище, ДГС-Провадия, ДЛС-Шерба и два в горите на ДГС-генерал Тошево. 
Горските от предприятието разполагат с 11 специализирани автомобила за гасене на пожари и 130 защитни облекла. Всички противопожарни табла и депа са обновени през годината, а на ключови места са поставени 30 нови предупредителни табели. Над 1000 флаери, в които са описани основните причини за възникване на пожари и действията, които трябва да се предприемат за погасяването им, са раздадени в населените места на областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич. 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top