Шумен  18 °CНеделя, 8- ми Септ.
USD  1.76249 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

1500 лв. глоба след майтап на спешния телефон

1500 лв. глоба след майтап на спешния телефон Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Жена от кв."Дивдядово" взе телефона на свой приятел, подаде фалшив сигнал за "окървавена паднала жена, затрупана с клони" на спешния телефон 112, а сега трябва да плати 1500 лв. глоба. Решението е на Районния съд в Шумен от тази седмица. Магистратите налагат на С.И.Д. административна санкция, защото до момента не е осъждана. Иначе наказанието можеше да бъде и по-сурово.
Жената решила да се пошегува и да изпробва реакциите на органите на реда на 26 септември м.г. Отишла в дома на своя приятел уж на гости, взела му телефона и със сигнала си успяла да вдигне по тревога полицейски патрулен екип и линейка. На посочения адрес ул."Трети март" спасителите безуспешно издирвали окървавена жена, а от спешния телефон правели опити да се свържат с подателката на сигнала, която не отговаряла. Когато полицията стигнала до извършителката, тя се оправдала с алкохолно опияниение. Експертиза показала, че е била със средна степен алкохолно опиянение, но е можела да ръководи постъпките си. Психиатричната експертиза също показала, че жената е вменяема.
С.Д. има право да обжалва наказанието пред Окръжен съд в Шумен. Тя дължи и 240 лв. деловодни разноски. Не е безработна, така че ще може да се разплати.
 
 


Прочетете също
Top