Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

"Зелени патрули“ лъснаха паркинга пред "Кьошкове“

"Зелени патрули“  лъснаха паркинга пред "Кьошкове“ Източник: Снимки: РИОСВ и "Шуменско плато"

Шумен

Ученици от СУ „Панайот Волов“ в Шумен влязоха в ролята на "зелени патрули" и почистиха паркинга пред лесопарк "Кьошкове“ днес в навечерието на Световния ден на околната среда 5 юни. Организатори на инициативата са РИОСВ - Шумен и Природен парк „Шуменско плато“. Учениците бяха разделени в два отбора и участваха в състезание за събиране на най-голямо количество отпадъци, каквито не липсваха. Участваха над 20 деца от 1 –ви до 5-ти клас. Отборите бяха наградени за положените усилия. 

Експертите от двете институции предложиха на малчуганите още предизвикателства и ролеви игри, свързани с тазгодишното мото на Световния ден на околната среда. Кампанията е посветена на стъпките, които се предприемат за подобряване качеството на въздуха. „Зелените патрули“ научиха каква е ролята на горите за пречистване на въздуха и как да пазят „белите дробове“ на планетата. Чрез забавни игри пред малчуганите беше представена връзката между гората и нейните обитатели и бяха запознати с животинските и растителни видове, които се срещат в природен парк „Шуменско плато“.
В сряда е награждаването на победителите в конкурса за най-добър екопроект "Мисли зелено - пази природата", съобщават от РИОСВ-Шумен.
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top