Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

"Великден за всеки" - фирми и скаути помагат на омбудсмана

"Великден за всеки" - фирми и скаути помагат на омбудсмана Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Общественият посредник на Шумен Иван Капралов даде в събота старт на благотворителната акция „Купи и сподели“. Тя е част от четвъртата кампания на националния омбудсман Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Шуменци могат да купят и дарят храни, с които срещу големия християнски празник ще бъде подпомогната трапезата на възрастните хора от общината. Могат да пазаруват и даряват в магазините на шуменската верига BulMag, където са поставени специални колички. В събота минути преди 11 ч. сърцат мъж изпревари омбудсмана и купи три пакета макарони и ориз.
Капралов побърза да изравни и напазарува от всичките 10 продукта, които ще бъдат поставени в благотворителните пакети - от олио до консерва и шоколад. Липсва сол, защото е вредна, обясняваше обществения посредник, докато лавираше между рафтовете. На касата чинно плати от портфейла си и получи касов бон за 15,93 лв.

Не е задължително да купувате 10 продукта, дори само един е достатъчен. Четири шуменски фирми – "Телепол" „Фикосота", „Херти“ и „Ал и Ко“ подкрепят финансово инициативата. Благодарение на тях, ако някой от продуктите не достигне, ще бъде закупен, каза Капралов.
В благотворителната акция тази година ще се включат и 50 шуменски скаути. Ще ги видите в шест магазина в Шумен на 12, 13, 19 и 20 април. Капралов поискал да помагат за час, но те удвояват времето. Ще дежурят в петъците от 17,30 до 19,30 часа и ще разясняват кампанията на клиентите, а в съботите са от 10,30 до 13 ч.
Миналата година благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен събра и дари над 400 пакета с храни.
Освен с храни, в кампанията може да участвате и със средства, които впоследствие се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лв. Те се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове. Притежателите на ваучерите пазаруват с тях в 5 000 магазина в цялата страна.
За 3 г. инициативата е събрала 1,5 млн.лв., с които с ваучери са зарадвани 75 000 пенсионери, а хиляди други с хранителни пакети.
Банкова сметка за дарения в УниКредит Булбанк:IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
При попълване на платежното всеки може да посочи за коя община иска да направи дарението.
Участвате и със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.
 
 


Прочетете също
Top