Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

"Шуменска заря" спира за неопределено време

"Шуменска заря" спира за неопределено време Източник: Снимка Интернет

Шумен

Вестникът на шуменци "Шуменска заря" спира за неопределено време. Възможно е да се окаже и завинаги. Решението е взето днес от последните шестима работещи в изданието.
Председателят на кооперация "Шуменска заря" Пламен Георгиев ги свикал на събрание и предложил по време на обявеното извънредно положение вестникът да не излиза. След разговори обаче, надделяло мнението, че е по-разумно екипът да се регистрира на Трудовата борса от 1 април, каза той пред Инфо Шумен. Финансовите проблеми в кооперацията-издател са факт от години и се задълбочиха в последните месеци.
"Решението днес беше много трудно, защото знам какво е този вестник за шуменци, аз самият съм свързан от десетилетия с него", казва Георгиев. И обяснява, че случилото се все още не означава фалит. Решение за това се взема от съда.

Вестник "Шуменска заря" е с 88-годишна история и е сред трите най-стари издания в страната. Започва да излиза през 1932 г., като независим информационен вестник всеки понеделник и петък. Прекъсва през зимата на 1940-та в условията на предвоенна обстановка и икономическа стагнация и се възражда през 1966 г. Сега съдбата повтаря същия сценарий - битка с коронавируса и набираща скорост криза. С дата 23 март 2020 г. е последният брой на "Шуменска заря".
 Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top