Шумен  23 °CЧетв, 22- ри Август
USD  1.76137 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

"Чети, дари" помогна и на "Очи на четири лапи"

"Чети, дари" помогна и на "Очи на четири лапи" Източник: Снимка: "Чети, дари"

Шумен

Благодарение на четящи деца от Шумен и страната е реализирана още една кауза на проекта "Дарявай, докато четеш" - подкрепа на училището за кучета водачи „Очи на четири лапи”. Дарени са 3000 лева на едноименната Фондация в София. С тях ще бъде закупена храна за  кучетата, които помогат на незрящите хора да живеят пълноценно.
"Четящите деца и младежи отново положиха усилия и дариха от добрината си", съобщават създателите на проекта от шуменския Инер Уил Клуб. Учениците решаваха тестове по прочетени книги, печелеха кредити и ги даряваха за каузата - обечение на кучета с цел да станат помощници на незрящи хора. "Ние направихме възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки средствата", оповестяват от клуба. И благодарят на всички четящи дарители.
За последната осъществена кауза са помогнали 86 деца и младежи, които са дарили натрупаните кредити от решени тестове по прочетени книги. От тях 40 са от Шумен, останалите 46 са от Нови пазар, Белене, Варна, Белослав, Бургас, Търговище, София, Балчик, Разград, Брацигово, Димитровград, Асеновград, Хасково, Добрич, Свищов, Брегово, Сливница, Лясковец, Пловдив, Чирпан.
Това е шеста реализирана кауза по проекта, който стартира на 11 май 2016 г. Както Инфо Шумен писа, преди седмица, "Чети, дари" закупи сух басейн за Центъра за деца с увреждания в Нови пазар. На сайта са представени още три каузи за реализация - „Осинови книга”- Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”, Организиране на Детски фестивал на баскетбола срещу заседналия начин на живот, „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” за пациентен монитор за Неонатологично отделение в МБАЛ-Шумен.


Прочетете също
Top